Από την Ελλάδα μας

Η Ελλάδα, η πρώτη μας επιλογή. Πέρα από την αγάπη για αυτό τον ευλογημένο τόπο, έχει αποδειχθεί η “δύναμη” που έχει στην παγκόσμια αγορά αρωματικών φυτών και βοτάνων.

Η εταιρεία εδρεύει και έχει όλες τις δραστηριότητές της στην Δυτική Μακεδονία. Η ιδιαίτερη αυτή περιοχή της Ελλάδος αποτελείται από ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις, με μεγάλες οροσειρές και πανύψηλες κορυφές βουνών όπως η Βασιλίτσα, ο Γράμμος, το Βίτσι, ο Σμόλικας κλπ. Η Πίνδος, τα Πιέρια, το Καϊμακτσαλάν και το Βέρμιο είναι τα φυσικά σύνορα που βοήθησαν τα μικροκλίματα της περιοχής να δημιουργήσουν ιδιαίτερες ποικιλίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το όρος Βούρινος όπου έχουν καταγραφεί 600 φυτά, μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια και θεωρείται βοτανικός παράδεισος. Η Δυτική Μακεδονία είναι μια περιοχή με πολλά παρθένα κομμάτια της ενταγμένα στο δίκτυο Natura 2000.

Μια πλούσια πανίδα άγριων ζώων βρίσκει καταφύγιο στα ποικίλα δάση (ρόμπολα, οξιές, έλατα, πεύκα κ.α), με αξιόλογους πληθυσμούς αρκούδας, λύκων, αετών και ζαρκάδιων. Τα καταφύγια Αρκούδας στο Νυμφαίο και Λύκου στην Αγραπιδιά, η Βάλια Κάλντα και το Άσκιο αποτελούν περιοχές προστασίας της άγριας ζωής.

Οι λίμνες των Πρεσπών, της Καστοριάς, της Βεγορίτιδας και άλλες μικρότερες φυσικές και τεχνητές λίμνες, μαζί με τον ποταμό Αλιάκμονα συμπληρώνουν τα υψηλής ποιότητας υδάτινο αποθεματικό γλυκού νερού της περιοχής που θεωρείται από τα πλουσιότερα της Ελλάδας.

Η Δυτική Μακεδονία, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, πληρεί όλες της προδιαγραφές της συστηματικής καλλιέργειας των αρωματικών φυτών. Το ηπειρωτικό κλίμα σε συνδυασμό με το υψόμετρο της περιοχής, τα επικλινή εδάφη και τα μικροκλίματα της περιοχής ευνοούν την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας προϊόντων.

και όλο τον Κόσμο

Για πάνω από 40 χρόνια δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο των μπαχαρικών. Αυτό επέβαλε την εξωστρέφεια στην εταιρεία μας. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε πιστοποιημένους παραγωγούς απ’ όλο τον κόσμο. Προμηθευτές εξωτικών συστατικών ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας και ισορροπημένα blends στους πελάτες μας.

Από την Ινδία και την Κίνα μέχρι τη νότιο Αμερική και τη Μαδαγασκάρη φροντίζουμε τους συνεργάτες μας για να φροντίζουν το προϊόν μας.

Το ταξίδι συνεχίζεται…