ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Φυσικό, Απολαυστικό, Ωφέλιμο

Η Φιλοσοφία

            Στην σειρά El Greco Natural Herbs & Teas με αφετηρία μας τα άνθη της ελληνικής γης προτείνουμε μια στροφή προς τα φυσικά προϊόντα και την υγιεινή απόλαυση. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, σχεδιάζουμε προϊόντα ώστε να είναι 100% φυσικά, ασφαλή, πρακτικά, οικονομικά και τυποποιημένα με όλες τις σύγχρονες μεθόδους και διεθνείς κανόνες ώστε να διατηρούν όλα τα ευεργετικά συστατικά και την φρεσκάδα τους.
            Έμπνευσή μας, ο ανήσυχος Έλληνας, ο ταξιδευτής, ο El Greco, ο άνθρωπος που περιπλανιέται στον κόσμο από τον Οδυσσέα και το Μέγα Αλέξανδρο, έως τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καβάφη και μαζί του φέρνει τα ιδεώδη του ελληνικού πνεύματος που χάραξαν την Παγκόσμια ιστορία, ενώ παράλληλα και επιστρέφει στους Έλληνες τη γνώση και την εμπειρία άλλων πολιτισμών.
            Έτσι, με την σειρά μας συνδυάζουμε την Παραδοσιακή και Μεσογειακή Διατροφή, και δημιουργούμε προϊόντα με ποιοτικές πρώτες ύλες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε την συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για Υγιεινή διατροφή, μέσα από την κατανάλωση βοτανικών ροφημάτων και τσαγιού.
            Τα ροφήματα αυτά λόγω των φυσικών ευεργετικών ιδιοτήτων αποτελούν σήμερα αγαπημένη καθημερινή συνήθεια, σε συνέχεια της πλούσιας ελληνικής παράδοσης, όπου από τα αρχαία χρόνια οι κάτοικοι εκμεταλλεύονταν την πλούσια χλωρίδα της χώρας συλλέγοντας αρωματικά φυτά και βότανα, αποξηραίνοντάς τα και χρησιμοποιώντας τα κυρίως για θεραπευτικούς λόγους.
            Η βάση μας είναι η Μεσογειακή διατροφή και το μοντέλο ζωής που αντιπροσωπεύει, και αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως ένα ολοκληρωμένο πρότυπο διατροφής που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο σύγχρονο άνθρωπο.

Η εταιρεία

            Τα προϊόντα δημιουργήθηκαν από την εταιρεία Μάρκος Μπαγκατζούνης & Υιοί ΑΕΒΕ, μία οικογενειακή εταιρεία παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας μπαχαρικών, αρωματικών φυτών - βοτάνων και ροφημάτων με έδρα το Βατερό Κοζάνης, στη Δυτική Μακεδονία. Το ξεκίνημα της έγινε το 1976 και είναι μία εταιρεία με Αρχές, όραμα, στόχους, και ελπίδα για το μέλλον.
            Η εταιρεία μας εδώ και σχεδόν 40 χρόνια παρέχει με μεγάλη επιτυχία μια γκάμα προϊόντων αποτελούμενη από 500 κωδικούς μπαχαρικών, αρωματικών φυτών, ροφημάτων και τσαγιών με το όνομα «Μπαγκατζούνης Μπαχαρικά», με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα.
            Η φήμη και η πελατεία της επεκτείνεται και εκτός ελληνικών συνόρων καθώς πραγματοποιεί εξαγωγές σε 9 χώρες. Η εταιρία εδρεύει στο Βατερό Κοζάνης, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που καλύπτουν 1.600τ.μ. στεγασμένων επιφανειών σε 14.000τ.μ. αγρό. Η παραγωγική διαδικασία είναι πιστοποιημένη με το ISO 22000:2005.
            Προτεραιότητά μας είναι τα Ελληνικά Αρωματικά Φυτά, ο πλούτος αυτός της ελληνικής γης που ειδικά στην Δυτική Μακεδονία με την μοναδική φύση, χλωρίδα και πανίδα, ευδοκιμούν και δίνουν άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η καλλιέργεια τους γίνεται πολύ κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον, με συνέπεια να καλλιεργούνται με ήπιους τρόπους, χωρίς μεγάλες ανάγκες σε νερό, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και σύμφωνα με τους κανόνες της ορθής γεωργικής πρακτικής. Στα πλαίσια της προσπάθειας για την ανάπτυξη του κλάδου των Αρωματικών Φυτών, η εταιρεία υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται σε αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό το σκοπό είναι τακτικό μέλος στην Ένωση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος (Ε.Α.Φ.Φ.Ε.).

Η περιοχή

            Η εταιρεία εδρεύει και έχει όλες τις δραστηριότητές της στην Δυτική Μακεδονία. Η ιδιαίτερη αυτή περιοχή της Ελλάδος αποτελείται από ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις, με μεγάλες οροσειρές και πανύψηλες κορυφές βουνών όπως η Βασιλίτσα, ο Γράμμος, το Βίτσι, ο Σμόλικας κλπ. Η Πίνδος, τα Πιέρια, το Καϊμακτσαλάν και το Βέρμιο είναι τα φυσικά σύνορα που βοήθησαν τα μικροκλίματα της περιοχής να δημιουργήσουν ιδιαίτερες ποικιλίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το όρος Βούρινος όπου έχουν καταγραφεί 600 φυτά, μεταξύ των οποίων πολλά σπάνια και θεωρείται βοτανικός παράδεισος. Η Δυτική Μακεδονία είναι μια περιοχή με πολλά παρθένα κομμάτια της ενταγμένα στο δίκτυο Natura 2000.
            Μια πλούσια πανίδα άγριων ζώων βρίσκει καταφύγιο στα ποικίλα δάση (ρόμπολα, οξιές, έλατα, πεύκα κ.α), με αξιόλογους πληθυσμούς αρκούδας, λύκων, αετών και ζαρκάδιων. Τα καταφύγια Αρκούδας στο Νυμφαίο και Λύκου στην Αγραπιδιά, η Βάλια Κάλντα και το Άσκιο αποτελούν περιοχές προστασίας της άγριας ζωής.
            Οι λίμνες των Πρεσπών, της Καστοριάς, της Βεγορίτιδας και άλλες μικρότερες φυσικές και τεχνητές λίμνες, μαζί με τον ποταμό Αλιάκμονα συμπληρώνουν τα υψηλής ποιότητας υδάτινο αποθεματικό γλυκού νερού της περιοχής που θεωρείται από τα πλουσιότερα της Ελλάδας.
            Η Δυτική Μακεδονία, όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, πληρεί όλες της προδιαγραφές της συστηματικής καλλιέργειας των αρωματικών φυτών. Το ηπειρωτικό κλίμα σε συνδυασμό με το υψόμετρο της περιοχής, τα επικλινή εδάφη και τα μικροκλίματα της περιοχής ευνοούν την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας προϊόντων.

 

Απολαυστικό ταξίδι στον πλούτο της φύσης

— Μπαγκατζούνης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε. —